Què és?

El projecte Rossinyol Barcelona és un projecte de mentoria(1*) entre estudiantat universitari voluntari i nois i noies preadolescents, en l’ambit del lleure i a la ciutat de Barcelona. 

                          

Cada universitari/a és emparellat amb un noi/a entre 11 i 14 anys d’edat. Les parelles Rossinyol es troben durant el curs escolar una vegada a la setmana, fora de l’escola i durant un mínim de 3 hores. Realitzen activitats en l’àmbit del lleure (passejades, visites a museus, jocs) amb la intenció de descobrir l’entorn de la ciutat, tot creant entre ells una relació de confiança i respecte mutu.


La relació està tutoritzada per l’equip professional de Servei Solidari. Els mentors/mentores reben formació prèvia i seguiment personalitzat al llarg de tot el projecte.

Què volem aconseguir amb el projecte?

  • Que la infància de barris amb alta taxa de fracàs escolar de la ciutat de Barcelona augmenti el seu capital social (ampliació de la xarxa social i recursos fora de l'escola), reformuli les seves expectatives professionals plantejantse continuar estudis superiors i millori el seu desenvolupament emocional.
  • Fomentar un estudiantat universitari compromès i atent a la societat a través de la millora de la seva competència intercultural i el desenvolupament de noves habilitats interpersonals i capacitats comunicatives

http://prezi.com/yoxepawwc92i/?utm_campaign=share&utm_medium=copy
1* Relacions que aporten un benefici mutu, que no estan subjectes a judici, organitzades per tercers i que es desenvolupen quan les persones voluntàriament ofereixen el seu temps per donar suport i encoratjar a d'altres que es troben en una situació de desavantatge, compartint experiències i coneixements durant un període significatiu, ja sigui determinat o perllongat en el temps